История

Историята на Caffe Carraro започва още през далечната 1896 г., когато Гаетано Караро (Gaetano Carraro) стартира търговия с няколко вида зелено кафе, което пече в собствената си камина в град Скио (Северна Италия) и впоследствие продава в магазина си за хранителни стоки. Неговият син Марио продължава традицията и през 1927 г. основава първата малка фабрика за печене и пакетиране на кафе във фамилията.

По-късно през 1962 г. заводът се премества и увеличава производствения си капацитет на 200 тона годишно. 70-те години на миналия век Caffe Carraro се откроява ярко с нововъведенията, които използва при пакетирането и съхранението на кафето. Компанията първа въвежда консервната и вакуумната опаковка, които позволяват аромата да се запази максимално във времето. Подобренията на фабриката през 1986 г. я изтласкват мощно напред и през 90-те години Caffe Carraro се превръща в една от най-желаните марки в Италия. Напуска границите на кафетериите и заведенията и мащабно навлиза и в хранително-вкусовия сектор. Това е и причината производството да се увеличи рязко на 1 400 тона годишно.

През 1999 г. Caffe Carraro открива огромен нов завод с увеличен капацитет до 10 000 тона Caffe Carraro Silosза година в индустриалната зона на Скио.Оборудват завода с най-модерните машини и технологии за обработка на кафето, които позволяват да се поддържа най-високото качество – нещо, което компанията упорито търси през годините и се старае да съхрани. През 2009 г. достигатпроизводство до 4 500 тона годишно, успяват да се наложат и да се превърнат в търсената марка и на международни пазари. В момента продуктите на компанията са разпространени почти в целия свят, Европа, Южна Африка, Канада, Арабските емирства и други.

 

Научавайте първи за актуални промоции! Запишете се за нашия онлайн бюлетин!