Производствен процес

Производството е процес, който изисква много търпение и постоянство, защото Caffe Carraro се стреми да селектира най-добрите продукти и суровини. Изборът на зеленото кафе е първият етап, който поставя
основите за получаването на оптимално качество. Всички партиди от зелено кафе са предварително избрани и подлежат на десетки проби и анализи, които “главният дегустатор“ на компанията прави всяка сутрин. Едва след тези процедури кафето се закупува и се пуска за обработка.Печенето е тайната в процеса.

Това е най-деликатният етап, който определя „аромата на кафето“. Caffe Carraro работи с машини с бавен цикъл на печене, което позволява карамелизацията на захарите да протече максимално естествено и да отключи истинските вкусове на различните видове кафе. След това изпеченото кафе се изпраща за почистване и се оставя да отлежи в силози. Следва и майсторството на главния дегустатор, който прави рецептите и смесва ароматите, след което се предоставя за мелене и после за пакетиране. Caffe Carraro поддържа голяма разновидност от форми, размери и грамажи на опаковките, които позволяват и най-претенциозния вкус да бъде удовлетворен. Този затворен цикъл и непрекъснатия контрол на продукцията и мляното кафе правят Carraro марката, която дава живот на еспресото.За постигането на оптималното качество, не са достатъчни само етапите на преработка, нужна е непрекъсната координация, надзор и обучение на персонала. Благодарение на постоянни анализи и контрол, Caffe Carraro получават и “Сертификат за качество“ в съответствие със строгите стандарти на UNI EN ISO 9001:2008.Caffe Carraro се гордее и с лиценза си Fairtrade/Transfair, който позволява продуктите носещи това лого да гарантират ангажираност и съпричастност към проблемите на страните от южната част на света. Това е символ за коректна търговия и лоялна конкуренция.

Социалната ангажираност на компанията не се изчерпва само с това. Тя работи в общ проект с неправителствената организация, действаща в областта на набиране на средства за медицинско изследване на раковите заболявания – АВО, с която заедно информират максимално бързо и адекватно онкологично болните за нововъведенията в борбата с рака и възможностите, които те имат за лечение.

За Caffe Carraro е удоволствие да превръщат пиенето на кафе не просто в сутрешен акт на действие, а в запомнящ се ритуал.

Научавайте първи за актуални промоции! Запишете се за нашия онлайн бюлетин!